Waarom de BYD-dealer je wegstuurt als je na 20.000 km langskomt voor onderhoud

Je hebt 20.000 kilometer afgelegd in je BYD en meld je volgens afspraak bij de BYD-dealer voor onderhoud. Die stuurt je echter zonder pardon weg. Hoe zit dat?

BYD heeft het onderhoudsinterval van zijn modellen verruimd van 20.000 kilometer (of 1 jaar) naar 30.000 kilometer (of 2 jaar). Volgens de Chinezen zorgt het nieuwe interval voor lagere kosten voor zowel leasemaatschappijen als particuliere klanten.

BYD private lease

De BYD Dolphin is verkrijgbaar in combinatie met private lease vanaf € 399,00 per maand met een looptijd van 72 maanden en 5.000 km per jaar. Bekijk alle BYD Dolphin private lease prijzen.

De BYD Atto 3 is verkrijgbaar in combinatie met private lease vanaf € 459,00 per maand met een looptijd van 72 maanden en 5.000 km per jaar. Bekijk alle BYD Atto 3 private lease prijzen.

Ook alles over BYD lees je in onze gratis wekelijkse nieuwsbrief. Schrijf je in!

Ontvang wekelijks het laatste autonieuws, de beste tests en af en toe een aanbieding.

Alleen voor EV’s

Let wel: de langere onderhoudstermijn geldt alleen voor BYD’s vanaf 2022 en is alleen van toepassing op de volledig elektrische modellen. Het geldt dus met terugwerkende kracht voor de BYD Dolphin, BYD Seal, BYD Atto 3, BYD Tang en BYD Han. Ook de volledig elektrische BYD Seal U doet mee met de nieuwe voorwaarden, maar de plug-in hybride BYD Seal U DM-i niet. En dat is jammer, want we zien best potentieel in de PHEV, zo lees je in onze BYD SEAL DM-i review.

Dit is echter wel uit te leggen: een benzinemotor vereist over het algemeen simpelweg meer onderhoud dan een elektrische aandrijflijn.

Tip
De BYD SEAL U DM-i plug-in hybrid
De BYD SEAL U DM-i plug-in hybrid

De BYD SEAL U DM-i levert comfort en efficiëntie, met een actieradius van 1.080 km.
Rijd deze plug-in hybrid al vanaf €39.490,-

Garantie verruimd

Met het langere onderhoudsinterval toont BYD vertrouwen in zijn producten. Dat deed het Chinese merk al eerder door de garantievoorwaarden van zijn modellen te verruimen. BYD verlengde de fabrieksgarantie van vier of vijf jaar naar zes jaar. Het maximaal aantal gereden kilometers werd verhoogd naar 150.000 kilometer (dat was 100.000 of 120.000 kilometer).

Daarbovenop biedt het merk acht jaar garantie op het accupakket, met de garantie dat de accucapaciteit in die periode tot maximaal 30 procent achteruit is gegaan. Voor deze garantie geldt een maximaal aantal kilometers van 200.000. Voor de carrosserie biedt BYD de langste garantietermijn, namelijk 12 jaar.


Shane Jebbink
Door Shane Jebbink

Kon als kleine jongen geen straat doorlopen zonder van iedere auto de modelnaam te noemen. Maakt er in zijn vrije tijd een sport van om alle occassionwebsites af te speuren naar de perfecte auto, om vervolgens even later met een compleet ander model op de proppen te komen. Lees meer »

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties