Waarom de Skoda Octavia Combi plotseling 3000 euro goedkoper is geworden

Eerder dit jaar werd de Skoda Octavia bijgepunt. Tot voor kort moest je minimaal 34.990 euro meenemen naar de Skoda-dealer om het model als Combi te bemachtigen, maar met de introductie van een nieuwe uitvoering is die prijs flink gedaald.

De Skoda Octavia Combi is nu namelijk als Edition te bestellen vanaf 31.990 euro. Daarmee is de stationwagon 3 mille goedkoper geworden. Hij heeft de 1.5 TSI viercilinder benzinemotor onder de motorkap, die 115 pk levert. Het is dezelfde motor waarmee de Selection werd geleverd, het oude instapmodel. 

Ook voor alle aanbiedingen en prijswijzigingen zit je goed bij onze gratis nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste autonieuws, de beste tests en af en toe een aanbieding.

Skoda Octavia Edition

Meestal is een nieuw instapmodel kariger uitgerust dan de oude instapper, maar dat is in dit geval niet zo. Vooral koukleumen zullen tevreden kijken naar de nieuwe standaarduitrusting: de Edition heeft namelijk - in tegenstelling tot de Selection - stoel- en stuurverwarming. Daarbij komt dat ook de voorruitverwarming is inbegrepen.

Verder is de Edition-uitrusting gelijk aan de oude standaarduitrusting. Hiermee kom je al niets tekort, standaard zijn onder andere:

  • Lichtmetalen velgen
  • LED-koplampen en dagrijverlichting
  • 10 inch touchscreen met draadloze Apple CarPlay en Android Auto
  • 10 inch digitaal instrumentarium
  • Parkeersensoren voor en achter
  • Keyless entry en start
De vernieuwde Volkswagen T-Cross
De vernieuwde Volkswagen T-Cross

Rij nu de stoere Volkswagen T-Cross. Ideaal voor in de stad met genoeg ruimte voor vakantie.
En dat voor een vriendenprijs!

Octavia Combi goedkoper dan hatchback

De Edition is alleen verkrijgbaar met een handgeschakelde zesbak. Als je een Skoda Octavia met automaat wilt, ben je alsnog veroordeeld tot de Octavia Selection. Die is met een 7-traps DSG-versnellingsbak verkrijgbaar vanaf 36.990 euro. De meerprijs van een automaat loopt daarmee op tot maar liefst 5000 euro. En dan heb je geen stoelverwarming ... Maar wel een wat gunstiger verbruik vanwege de mild hybrid-aandrijflijn die de versies met automaat hebben.

Ook opvallend: omdat de aanbieding alleen geldt voor de Combi, is deze een stuk voordeliger geworden dan de hatchback. Normaal gesproken betaal je een meerprijs van 1000 euro voor de stationwagon-variant, maar door de introductie van de Edition ligt de vanafprijs van de Combi nu 1500 euro ónder de hatchback.


Tip
Autoverzekering met scherpe premie
Autoverzekering met scherpe premie

Een scherpe premie, afgestemd op wat jij verzekert.
Verzeker je auto via Rabobank.

Shane Jebbink
Door Shane Jebbink

Kon als kleine jongen geen straat doorlopen zonder van iedere auto de modelnaam te noemen. Maakt er in zijn vrije tijd een sport van om alle occassionwebsites af te speuren naar de perfecte auto, om vervolgens even later met een compleet ander model op de proppen te komen. Lees meer »

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties