BMW-directeur waarschuwt: ook met e-fuels verdwijnt de verbrandingsmotor

BMW CEO: Ook met e-fuels is het over en uit voor de verbrandingsmotor

Synthetische brandstoffen worden gezien als mogelijke redder van de verbrandingsmotor, maar de CEO van BMW ziet dat toch anders.

Je zou denken dat een sportief automerk als BMW dolblij is dat e-fuels de verbrandingsmotor toekomstbestendiger maken. Synthetische brandstoffen worden tenslotte gemaakt met behulp van groene stroom en ontlopen zo het naderende EU-verbod op nieuwe auto’s met een verbrandingsmotor.

Einde van de verbrandingsmotor

Maar BMW-directeur Oliver Zipse waarschuwt dat een uitzondering voor e-fuels evengoed het einde kan betekenen van de verbrandingsmotor.

Oliver Zipse legt uit: “Er zijn momenteel veel aanwijzingen dat de Europese commissie streeft naar een nep-oplossing waarbij het verbod op verbrandingsmotoren wordt versoepeld door simpelweg open te staan ​​voor e-fuels. Maar als de EU verder niets doet om de opmars van CO2-arme brandstoffen te versnellen en het gebruik ervan praktisch te maken, zou dit een opzettelijk verbod op verbrandingsmotoren via de achterdeur zijn.”

Tip
Besparen op je autoverzekering?
Besparen op je autoverzekering?

Een scherpe premie, afgestemd op wat jij verzekert.
Verzeker je auto via Rabobank.

De BMW-directeur heeft een punt: de EU kan e-fuels wel toestaan, maar als je deze brandstof vervolgens nergens kunt tanken, heb je er nog niets aan. Wij vinden het overigens fascinerend dat zijn waarschuwing leest als een zure, maar keurig verwoorde Facebook-reactie zoals je oom die kan tikken. Maar we hebben het hier dus over de directeur van BMW.

BMW CEO: Ook met e-fuels is het over en uit voor de verbrandingsmotor

Verbod op verbrandingstechnologie is verkeerd

BMW is een van de automerken dat niet verkondigt wanneer het denkt te gaan stoppen met verbrandingsmotoren. Zipse: “Wij blijven van mening dat een verbod op verbrandingstechnologie verkeerd is.”

Vanaf 2035 mogen er in Europa geen nieuwe auto’s met een verbrandingsmotor meer worden verkocht, behalve als ze e-fuels gebruiken.

Tip
Autoverzekering met scherpe premie
Autoverzekering met scherpe premie

Een scherpe premie, afgestemd op wat jij verzekert.
Verzeker je auto via Rabobank.

Bart Smakman
Door Bart Smakman

Test graag elektrische auto's omdat ze zo soepel rijden en er veel valt te ontdekken. Wat is bijvoorbeeld de actieradius in de praktijk en hoe verloopt het snelladen? Vindt dat elke auto stoelverwarming moet hebben, want er bestaat geen groter genot. Lees meer »

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties