Tesla Model 2 gaat begin 2025 in productie (maar wordt niet echt goedkoop)

Tesla Model 2 gaat begin 2025 in productie (maar wordt niet echt goedkoop)

In de eerste helft van 2025 gaat een nieuwe goedkope Tesla in productie. Dit heeft Elon Musk bevestigt tijdens de presentatie van de financiële resultaten.

De langverwachte Tesla Model 2 komt er dus toch. En al snel. Dat nieuws verrast ons, want de geruchtenmolen spuugde afgelopen tijd vooral slecht nieuws uit. Zoals het bericht van Reuters dat de plannen voor een betaalbare Tesla in de ijskast waren gezet omdat alle aandacht van Tesla naar de nieuwe Robotaxi ging.

Hoe gaat het nu verder met de Tesla Model 2? We zitten er bovenop. Volg ons via de gratis nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste autonieuws, de beste tests en af en toe een aanbieding.

De daadwerkelijk tijdlijn van Tesla ziet er nu al volgt uit: de onthulling van de Robotaxi op 10 oktober 2024 en in de eerste helft van 2025 verschijnt het nieuwe instapmodel. Vermoedelijk staat op Tesla’s kalender niet ‘Model 2’ gekrabbeld, de naam die in de volksmond wordt gebruikt, maar de officiële projectnaam in sierlijke letters geschreven: Redwood.

Tip
Besparen op je autoverzekering?
Besparen op je autoverzekering?

Een scherpe premie, afgestemd op wat jij verzekert. Verzeker je auto via Rabobank.

Tesla Model 2 wordt niet super goedkoop

In 2020 deed Tesla-CEO Elon Musk voor het eerst de belofte dat een goedkope Tesla onderweg was. Deze zou een prijskaartje van 25.000 dollar krijgen en moest ervoor zorgen dat Tesla bereikbaarder werd voor een groter publiek.

De kans is groot dat de prijs hoger uitvalt dan 25.000 dollar, want de Model 2 wordt niet op z’n allergoedkoopst gebouwd. De focus van Tesla ligt vooral op het opschroeven van productie-aantallen. Zodoende lijkt het platform van de Model 2 behoorlijk op dat van andere modellen en rolt de auto van dezelfde productielijn.

Tesla heeft hiervoor gekozen zodat het op een betaalbare manier de productie-aantallen kan opschroeven . De Model 2 gaat ervoor zorgen dat de Tesla-fabrieken hun maximale productie van bijna 3 miljoen auto’s per jaar kunnen draaien.

Tesla Model 2 gaat begin 2025 in productie (maar wordt niet echt goedkoop)

Prijs Tesla Model 2 houdt ons bezig

Op dit moment is de goedkoopste Tesla een Model 3 RWD van 43.490 euro. Tesla’s nieuwste productiemethodes gaan heus zorgen voor een besparing, maar het lijkt erop dat het beloofde prijskaartje van 30.000 euro (25.000 dollar + 21% btw) waarschijnlijk niet haalbaar is.

Als je het ons vraagt, is 36.000 euro een logisch prijspunt. Dat is de basisprijs van EV’s als de Volkswagen ID.3 en Hyundai Kona Electric. Geen stuntprijs, maar nog altijd duizenden euro’s voordeliger dan een Model 3.

Tip
Besparen op je autoverzekering?
Besparen op je autoverzekering?

Een scherpe premie, afgestemd op wat jij verzekert. Verzeker je auto via Rabobank.

Bart Smakman
Door Bart Smakman

Test graag elektrische auto's omdat ze zo soepel rijden en er veel valt te ontdekken. Wat is bijvoorbeeld de actieradius in de praktijk en hoe verloopt het snelladen? Vindt dat elke auto stoelverwarming moet hebben, want er bestaat geen groter genot. Lees meer »

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties