Bij dit automerk kun je voorlopig gewoon een V8 kopen

Bij dit automerk kun je voorlopig een V8 kopen

Mercedes-AMG wordt op termijn een volledig elektrisch merk. Daarvan is CEO Michael Schiebe 'behoorlijk overtuigd'. Maar wat de klant wil, staat voorop. En die wil voorlopig de bekende V8 van AMG.

Schiebe hangt geen datum aan het moment waarop Mercedes-AMG denkt te stoppen met verbrandingsmotoren. Dat zei hij tijdens de presentatie van een extra gepeperde versie van de Mercedes-AMG Coupé. "Ons belangrijkste doel is om wensen van klanten te vervullen. En die zijn dol op onze V8-motoren en high-performance viercilinders", aldus Schiebe.

De V8 van Mercedes-Benz blijft dus nog wel eventjes in productie, in tegenstelling tot BMW, dat inmiddels geen achtcilinders meer produceert. Mercedes smijt zelfs met miljarden euro's om verbrandingsmotoren beter te maken. 

Tip
Besparen op je autoverzekering?
Besparen op je autoverzekering?

Een scherpe premie, afgestemd op wat jij verzekert. Verzeker je auto via Rabobank.

Niet voor eeuwig

Blijft de V8 van Mercedes-AMG dan voor altijd bestaan? Nou, dat ook weer niet, denkt Schiebe. "We zijn een technologisch bedrijf en willen niet alleen vasthouden aan de V8 en die voor eeuwig bouwen. We willen flexibel zijn en een open blik hebben. Als Europa per 2035 inderdaad een einde maakt aan de verbrandingsmotor, gaan we volledig elektrische AMG-modellen leveren."

Sterker nog: de baas van Mercedes-AMG voorspelt dat het performancemerk ooit volledig elektrisch wordt. De vraag is alleen per wanneer. AMG werkt al aan een platform voor elektrische modellen (AMG.EA). Schiebe zegt hierover: "Het zal je verbazen hoe hoog de beleving van deze modellen is. We zien een elektrische Mercedes-AMG dan ook liever vroeger dan later verschijnen."

Ondertussen lopen klanten nog niet echt warm voor de viercilinder van de AMG Performance-versie van de Mercedes C-klasse, ondanks het torenhoge vermogen van 680 pk, geeft ook Schiebe toe. "Het kost sommige klanten inderdaad meer tijd om enthousiast te worden over een plug-in hybride."  

Tip
Besparen op je autoverzekering?
Besparen op je autoverzekering?

Een scherpe premie, afgestemd op wat jij verzekert. Verzeker je auto via Rabobank.

Bij dit automerk kun je voorlopig een V8 kopen
Bij dit automerk kun je voorlopig een V8 kopen
Wouter Vastenhout
Door Wouter Vastenhout

Noemt zichzelf geen ‘petrolhead’, want er is meer in het leven. Kan dus niet alle interne codes van automodellen opdreunen. Uitzondering is F56, de modelcode van de derde generatie Mini Cooper waar hij momenteel in rijdt. Heeft sinds 2007 ook een eerste generatie Mazda MX-5. Eerst als dagelijks vervoer, maar inmiddels genietend van zijn pensioen. Lees meer »

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties