In deze auto kwamen Bonnie & Clyde door 112 kogelgaten om het leven

In deze auto kwamen Bonnie & Clyde door 112 kogelgaten om het leven

Auto's, zoals deze Ford 40B Condor Deluxe V8 van misdaadkoppel Bonnie & Clyde, spelen soms onbedoeld een hoofdrol in de wereldgeschiedenis.

Bonnie & Clyde was een legendarisch misdaadkoppel dat in de jaren dertig een spoor van moord en vernieling trok door het midden van de Verenigde Staten. Ten onrechte kregen ze door de media een Robin Hood-imago aangemeten en het door de Grote Depressie getroffen publiek smulde ervan.

Bonnie Elisabeth Parker was in 1930 pas 19 jaar oud toen ze Clyde Chestnut Barrows ontmoette. Ze was weliswaar al getrouwd met een man die in de gevangenis zat vanwege een moord, maar werd dolverliefd op de energieke Clyde. Om indruk op Bonnie te maken, sloeg Clyde een kruidenier neer om er met de kassa vandoor te gaan. 

Bonnie op haar beurt hielp hem te ontsnappen uit de Eastham Prison door een revolver naar binnen te smokkelen. Daarna begon een rooftocht langs banken, winkels en tankstations. Altijd waren ze op de vlucht. Soms konden ze even tot rust komen in verschillende hide-outs, maar ze werden vervolgens weer opgejaagd door het politieapparaat. Dan werd er een auto gestolen en wist het illustere duo weer te ontsnappen. 

Tip
Autoverzekering met scherpe premie
Autoverzekering met scherpe premie

Een scherpe premie, afgestemd op wat jij verzekert. Verzeker je auto via Rabobank.

Voorkeur voor Ford

Het kranten lezende publiek vond het prachtig. Dat het duo daarbij menig politieagent doodschoot, mensen in gijzeling nam of winkeleigenaren om zeep hielp, mocht de pret niet drukken.

Clyde Borrows had een voorkeur voor het merk Ford, met name voor de V8-uitvoeringen. Deze auto’s waren vaak sneller dan de auto’s die de politie ter beschikking had. Clyde Barrows, publiciteitsgeil als hij was, heeft zelfs ooit een briefje geschreven aan Henry Ford om hem te bedanken voor de geweldige auto’s die Ford in die tijd produceerde. Dat briefje is nog steeds te zien in het Ford Museum in Flint.

Het illustere duo zou ook zijn einde vinden in een Ford V8; een Ford 40B Fordor Deluxe, om precies te zijn. Die was in mei 1934 gestolen uit de garage van eigenaar, Ruth Warren die hem kort daarvoor had aangeschaft. Een topmodel in die tijd.

Op 23 mei van het jaar 1934 hadden verschillende politiediensten eendrachtig een hinderlaag gelegd ten zuiden van het plaatsje Gibsland in Louisana. De Ford werd getroffen door 112 van de in totaal 167 afgevuurde kogels. 

Bonnie noch Clyde kreeg de kans om ook maar één kogel terug te schieten. Ze overleden in de kogelregen. De Ford 40B Fordor Deluxe met de de 112 kogelgaten staat nu tentoongesteld in Whiskey Pete’s Primm Casino in Las Vegas, Nevada.

In deze auto kwamen Bonnie & Clyde door 112 kogelgaten om het leven

Magazine over seriemoordenaars

Kun je geen genoeg krijgen van verhalen over seriemoordenaars? Bestel dan ons extra dikke magazine en je weet wat er in de hoofden van wereldberoemde seriemoordenaars speelde voordat zij tot hun macabere daden kwamen! Van Charlie Manson tot Ted Bundy: ze komen allemaal voorbij.

Je koopt het bloedstollende magazine over seriemoordenaars in de supermarkt, de boekhandel of in onze webshop. 

Tip
Besparen op je autoverzekering?
Besparen op je autoverzekering?

Een scherpe premie, afgestemd op wat jij verzekert. Verzeker je auto via Rabobank.

Jaap Peters
Door Jaap Peters

Van oudsher concentreert zijn autoliefde zich op groot, comfortabel en Frans, maar rijdt nu naar tevredenheid een youngtimer uit Zuid-Duitsland. Ziet vol bewondering hoe de Koreaanse automerken de wereld op z'n kop zetten en snapt nog steeds niet waarom Formule 1 een sport is. Lees meer »

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties