Deze internationale autoshow lijkt nog springlevend

Deze internationale autoshow lijkt nog springlevend

Waar de autoshow van Genève is gesneuveld, blijkt die in Parijs nog springlevend. Meerdere automerken hebben zich al aangemeld voor de beurs in oktober 2024. Er zijn zelfs al primeurs aangekondigd.

Automerken zijn niet zo happig meer om aan internationale autoshows deel te nemen. Het kost ze klauwen vol geld en dan nog moet je de beursvloer delen met je grootste concurrenten. Zelfs de vroeger o zo prestigieuze autoshow van Genève gaat in 2025 niet door. Althans, niet in Genève. In Qatar gaat hij wel door. De 'Geneva International Motor Show' vond hier in 2023 voor het eerst plaats.

Tip
Autoverzekering met scherpe premie
Autoverzekering met scherpe premie

Een scherpe premie, afgestemd op wat jij verzekert. Verzeker je auto via Rabobank.

Paris Motor Show: 14 t/m 20 oktober 2024

Een van de redenen om de stekker uit de Zwitserse autobeurs te trekken, is dat automerken nou niet bepaald stonden te springen om mee te doen. Hoe anders is dat met de autoshow van Parijs, die van 14 t/m 20 oktober 2024 in Abu Dhabi wordt gehouden. (Geintje, de Paris Motor Show vindt gewoon in Parijs plaats.)

Volkswagen heeft al toegezegd in Parijs aanwezig te zijn, net als Audi en Skoda. En ook BMW en Mini maken hun opwachting tijdens de Mondial de l'Automobile. Dan mogen de Franse merken natuurlijk niet achterblijven, en inderdaad: ook Citroën, Peugeot en Renault maken acte de présence. En dat geldt ook voor Alpine, Dacia en DS. En ook Kia heeft aangekondigd in Parijs te schitteren. 

Geen tijd voor Parijs? Ook met onze gratis wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van al het autonieuws. 

Ontvang wekelijks het laatste autonieuws, de beste tests en af en toe een aanbieding.

Deze internationale autoshow lijkt nog springlevend
Deze internationale autoshow lijkt nog springlevend
Deze internationale autoshow lijkt nog springlevend

12 toezeggingen and counting

Met al 12 toezeggingen gaat het de goede kant op voor de Paris Motor Show. Van de Chinese automerken heeft alleen Seres toegezegd, maar ergens verwachten we dat ook BYD zijn opwachting zal maken. Dit merk wil het helemaal gaan maken in Europa en was ook aanwezig op de laatste beurs van Genève, die zo klein was dat je in een krap halfuurtje de hele zaal rond was.

Primeurs in Parijs

Zijn er dan ook al primeurs aan te kondigen? Volkswagen neemt in ieder geval de Volkswagen ID.all GTI mee, jouw toekomstige Polo GTI. Ook de 7-zits Volkswagen Tayron die in 2025 naar Nederland komt, maakt zijn publieksdebuut. En heb je de Neue Klasse van BMW al in het echie gezien? Vast niet. Audi doet een stevige duit in het zakje met de pas onthulde Audi Q6 e-tron en toekomstige A6 e-tron. 

Deze merken komen niet

Maar er zijn ook merken die hun poot stijf houden en niet te zien zijn in Parijs. Waaronder Mercedes, Hyundai, Nissan, Volvo en Polestar. Van Volvo hadden we niets anders verwacht - dit merk heeft al jaren geleden afscheid genomen van internationale autoshows. Toyota heeft volgens Automotive News Europe nog geen besluit genomen, evenals Alfa Romeo, Fiat en Lancia. Maar als er één schaap over de dam is ...

Tip
Besparen op je autoverzekering?
Besparen op je autoverzekering?

Een scherpe premie, afgestemd op wat jij verzekert. Verzeker je auto via Rabobank.

Wouter Vastenhout
Door Wouter Vastenhout

Noemt zichzelf geen ‘petrolhead’, want er is meer in het leven. Kan dus niet alle interne codes van automodellen opdreunen. Uitzondering is F56, de modelcode van de derde generatie Mini Cooper waar hij momenteel in rijdt. Heeft sinds 2007 ook een eerste generatie Mazda MX-5. Eerst als dagelijks vervoer, maar inmiddels genietend van zijn pensioen. Lees meer »

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties