Waarom de Mercedes EQA plotseling 5249 euro goedkoper is geworden

Waarom de Mercedes EQA plotseling 5249 euro goedkoper is geworden

Je kunt nu een Mercedes EQA met SEPP-subsidie kopen. Moest je tot voor kort 48.190 euro meenemen naar de Mercedes-dealer, met de introductie van een nieuwe uitvoering kun je ineens voor ruim 5 mille minder instappen in de elektrische SUV.

De nieuwe versie heet de Mercedes EQA Limited Edition. Zoals de naam al verraadt, is de uitvoering gelimiteerd beschikbaar. Mercedes haalt maar 150 exemplaren naar Nederland, zo laat importeur van Mossel weten. Wellicht dat het merk daarom de aanbieding niet van de Stuttgartse daken schreeuwt: op de modelpagina van de EQA staat nog steeds de oude vanafprijs van 48.190 euro.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Mercedes EQA Limited Edition

De Limited Edition kost 45.891 euro en is daarmee 2299 euro goedkoper dan de Essential Line - tot voor kort het instapmodel. Aangezien de fiscale waarde (44.891 euro) onder de subsidiegrens van 45.000 euro duikt, kun je met deze versie profiteren van SEPP-subsidie. Zo gaat er dus nog eens 2950 euro van de prijs af. Onder de streep betaal je dan 42.941 euro voor de EQA Limited Edition, 5249 euro minder dan voor de EQA Essential Line.

Meer nieuws over prijsverlagingen lezen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste autonieuws, de beste tests en af en toe een aanbieding.

Wat koop je voor dat geld? Je krijgt nog steeds een 190 pk en 375 Nm sterke elektromotor die de voorwielen aandrijft. Ook de andere technische specificaties blijven gelijk. Uit het accupakket van 70,5 kWh (netto) wringt de EQA een nette 557 kilometer (WLTP), snelladen gebeurt met maximaal 100 kW.

Het verschil moet dus wel in de uitrusting zitten, maar toch hoef je niet op een houtje te bijten. Zo beschikt de EQA Limited Edition standaard over:

  • Keuze uit kleuren Nachtzwart en Poolwit
  • 18 inch lichtmetalen velgen
  • 10,25 inch touchscreen met MBUX
  • Sfeerverlichting
  • LED-koplampen
  • Adaptieve grootlichtassistent
  • Achteruitrijcamera
  • Verwarmde voorstoelen
  • Navigatiepakket
  • Lendensteun

Mercedes EQA in Nederland

Met de aanbieding hoopt Mercedes meer klanten te verleiden om een EQA te bestellen. Niet dat het heel slecht loopt: in de eerste vijf maanden van dit jaar wist Mercedes er 493 te verkopen. Als je het ons vraagt is de potentiële EV-koper de EQA simpelweg een beetje vergeten ...

In dit segment is de Tesla Model Y (6298 verkopen) baas boven baas. Ook de directe concurrenten BMW en Audi hebben met de iX1 (1063 verkopen) en de Q4 E-Tron (1021 verkopen) populairdere elektrische SUV's in hun modellengamma.

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Shane Jebbink
Door Shane Jebbink

Kon als kleine jongen geen straat doorlopen zonder van iedere auto de modelnaam te noemen. Maakt er in zijn vrije tijd een sport van om alle occassionwebsites af te speuren naar de perfecte auto, om vervolgens even later met een compleet ander model op de proppen te komen. Lees meer »

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties