Elektrische Jeep Avenger (2023) prijs: ook jij kunt hem betalen
Nadat Jeep eerder de prijzen van de Jeep Avenger 1st Edition bekendmaakte, geeft het nu alle prijzen van de Jeep Avenger vrij. De Jeep Avenger prijs begint bij een mooi rond getal, namelijk 37.000 euro. Voor dat geld is de Jeep Avenger uitgevoerd in de rode kleur 'Ruby Red'. Voor de overige kleuren - waaronder het 'Sun Yellow' van de foto's - betaal je 750 euro extra.
De Jeep Avenger 1st Edition was een gelimiteerde uitvoering en is inmiddels uit de prijslijst verdwenen. Het gaat nu om vier uitvoeringen van de Jeep Avenger: Avenger, Longitude, Altitude en Summit. Tot de standaarduitrusting van de eerste volledig elektrische Jeep ooit behoren onder meer een infotainmentsysteem met 10,25 inch touchscreen en draadloos Apple CarPlay en Android Auto, een 7 inch digitaal instrumentarium, climate control en interieurverwarming met behulp van een warmtepomp, cruise control en een zesvoudig verstelbare bestuurdersstoel.
Stalen wielen, waarom niet?
De instapper van de Jeep Avenger staat op 16 inch zwart gelakte stalen wielen. Geen lichtmetaal dus. Wij vinden dat geen bezwaar want de stalen wielen geven de Jeep Avenger een extra stoere uitstraling, vooral in combinatie met de standaard rode carrosseriekleur en de matzwarte portiergrepen en buitenspiegels. Wie toch lichtmetaal wil, neemt minimaal de Jeep Avenger Longitude, vanaf 38.500 euro. Als je dan ook nog een wielmaatje groter wil, kies dan de Altitude (17 inch) of Summit (18 inch). Ledkoplampen en -dagrijverlichting zijn altijd standaard. De Jeep Avenger Summit heeft ook achter ledtechnologie.
- Jeep Avenger - 37.000 euro
- Jeep Avenger Longitude - 38.500 euro
- Jeep Avenger Altitude - 40.500 euro
- Jeep Avenger Summit - 43.500 euro
Verschillende accessoirepakketten
De Jeep Avenger is uit te rusten met verschillende accessoirepakketten waarvan we er een noemen, het Business Pack. Hiertoe behoren onder meer een navigatiesysteem, een draadloze telefoonlader, een groter digitaal instrumentarium (10,25 inch) en een usb-aansluiting achterin. Jeep vraagt 1100 euro voor het pakket, maar niet als je de Altitude aanschaft. Die uitvoering heeft het grotere instrumentarium en de extra usb-poort al, dus kost het pakket 850 euro. Dan krijg je er meteen een achteruitrijcamera bij.
Welke verzekering je ook kiest, met Univé ga je binnen 10 minuten voordelig en goed verzekerd de weg op.
Jeep Avenger: laden
De elektromotor van de Jeep Avenger is van de Franse producent Emotors, een joint venture van Stellantis (waar Jeep onder valt) en een andere partij, Nidec Leroy-Somer Holding. De batterij van 54 kWh produceert Stellantis helemaal zelf. Wie de batterij met een 100 kW-snellader (DC, gelijkstroom) van 20% naar 80% van de capaciteit wil opladen, hoeft niet meer dan 24 minuten uit te trekken voor een plaspauze. Met een 11 kW Mode 3-laadkabel voor wisselstroom (AC) is het mogelijk om in 5,5 uur de batterij van 0% naar 100% op te laden.
Jeep Avenger actieradius
Jeep heeft als merk van legendarische terreinwagens zoals de Wrangler een naam hoog te houden, maar 4x4 heeft de Avenger dan weer niet. De Jeep Avenger heeft ‘slechts’ voorwielaandrijving. Erg? Welnee. Sinds de komst van de eveneens voorwielaangedreven Compass en Renegade zijn we hier wel aan gewend. Dat de Jeep Avenger volledig elektrisch is, is voor de fans van het merk wellicht nog wel even slikken. Het vermogen van de elektromotor bedraagt 156 pk. Het koppel is 260 Nm. De actieradius van de Jeep Avenger komt uit op 400 kilometer gemiddeld en 550 kilometer in de stad (beide WLTP).
Middenconsole? Weg ermee!
De Jeep Avenger heeft een bagageruimte van 380 liter. De tildrempel is laag (720 mm) terwijl de breedte van de laadopening ruim een meter bedraagt. Hierdoor moet het inladen van spullen extra gemakkelijk gaan. In het interieur is nog eens 34 liter aan opbergruimte beschikbaar. De middenconsole kan verplaatst of zelfs helemaal verwijderd worden om ruimte te maken voor het vervoer van grotere voorwerpen.
Fileverkeer minder ergerlijk
Met de veiligheidsuitrusting van de Jeep Avenger zit het wel snor. Hij is uitgerust met bijvoorbeeld Blind Spot Monitoring en Lane Keeping Assist. En hij biedt de mogelijkheid om op Level 2 autonoom te rijden. Daarmee blijft de auto in het midden van de rijstrook en op een veilige afstand van zijn voorligger rijden. Het systeem omvat ook Traffic Jam Assist dat in fileverkeer het telkens stoppen en starten overneemt. Dat maakt het rijden in files minder ergerlijk.
Jeep komt nog met meer nieuws; op de hoogte blijven?
Meld je dan aan voor de wekelijkse nieuwsbrief!
Avenger is nieuwe instap-Jeep
De Jeep Avenger is helemaal nieuw, dus waar komt-ie in het modellengamma van Jeep? In ieder geval onder de Renegade. De Avenger is een tamelijk compacte SUV in het B-segment. Hij is 4,08 m lang en daarmee 16 cm korter dan de Renegade. De Avenger is de nieuwe instapper van Jeep. Het merk verwacht dat de levering van de nieuwe Jeep Avenger in het tweede kwartaal van 2023 begint. Bestellen kan al wel.
Welke verzekering je ook kiest, met Univé ga je binnen 10 minuten voordelig en goed verzekerd de weg op.