Wat zijn de voordelen van CNC frezen voor automotive toepassingen?

Wat zijn de voordelen van CNC frezen voor automotive toepassingen?

Sinds het begin in de jaren 1860 heeft de auto-industrie zichzelf gebaseerd op innovatie en vooruitgang. Veel van de grootste innovaties in de automobielsector zijn direct gekoppeld aan productievoortgang. In de afgelopen jaren hebben vooruitgang in ontwerp, robotica en fabricageprocessen geleid tot een aanzienlijke stijging van de automatisering van de autoproductie. Dezelfde technologieën hebben ook geleid tot verbeteringen in het ontwerp en de prestaties van de auto’s. CNC frezen is een technologie die een belangrijke rol speelt in de transformatie van automatisch maken, wat een aantal voordelen heeft. Een 3D print laten maken voor je auto kan daarnaast ook een goed idee zijn.

Automatisering

In principe is automatisering zelf al een groot voordeel van CNC frezen. Hierdoor zijn de productietijden een stuk sneller in vergelijking met de manuele processen. Daarnaast zorgt automatisering er ook voor dat het fabricageproces in de auto-industrie meer gestroomlijnd is. Als een onderdeel verzonden wordt om vervolgens op een CNC machine vervaardigd te worden robotarmen kunnen zelfs helpen om het onderdeel te verwijderen nadat het compleet is. Hierdoor hebben de werknemers meer tijd die ze kunnen besteden aan het ontwerpen en innoveren van de onderdelen van de auto.

Herhaalbaar

Dit is natuurlijk niet het enige voordeel van CNC frezen. Dit is immers een computergestuurd proces, waardoor het garandeert dat herhaalbaarheid normaal gesproken altijd mogelijk zijn. Dit is een cruciaal kenmerk in alle industriële producties. Ook in de wereld van het produceren van auto’s is dit het geval. Het is namelijk essentieel dat de onderdelen consistent van productie tot productie voldoet aan alle normen. Door dit voor elkaar te krijgen zullen alle uitgerolde auto’s natuurlijk voldoen aan zowel de eisen als de verwachtingen van de klant. Door gebruik te maken van CNC frezen zal er zeker sprake zijn van een goede herhaalbaarheid.

Precisie

CNC frezen is tevens in staat om nauwe toleranties te bereiken voor de onderdelen die dit beslist nodig hebben. Dit komt dus in overeenstemming met de herhaalbaarheid. De kosten kunnen wel wat verlaagd worden als de toleranties een beetje milder te zijn. Met name voor automotive toepassingen kan CNC frezen voldoen aan de nodige toleranties. Dit kan vereist zijn voor het motorblok, maar natuurlijk ook voor andere functionele onderdelen van het voertuig. Dit CNC proces maakt het bovendien mogelijk om complexe componenten voor auto’s te produceren, wat in sommige gevallen zeker nodig is.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties