3 goedkope verzekeraars voor je nieuwe elektrische auto
Een elektrische auto verzekeren is best duur. Om de kosten te drukken, zoek je naar een goedkope verzekeraar. Voor ons autoblad Auto Review vragen we vaak verzekeringspremies op, en drie verzekeraars komen daarbij regelmatig voordelig uit de bus.
Wegenbelasting hoef je voor een elektrische auto niet te betalen, maar de naar verhouding hoge verzekeringspremie komt wel elke maand terug. Soms zien we bedragen die zo hoog zijn, dat we denken: dat moet toch goedkoper kunnen. Wees gerust: de verzekeraars die wij hier bespreken, betalen daar niet voor.
We vergelijken de premies van drie populaire elektrische modellen. Dat doen we voor een 40-jarig proefpersoon die in Nijmegen woont. Hij of zij rijdt 20.000 kilometer per jaar, heeft 8 schadevrije jaren en wil een allriskverzekering. Deze maatstaven hanteren we ook in Auto Review.
1. ANWB Autoverzekering
Opvallend: als je een elektrische auto wilt verzekeren, komt de ANWB Autoverzekering in veel gevallen als goedkoopste uit de bus. Dit geldt voor zowel de reguliere autoverzekering als de ANWB Veilig Rijden Autoverzekering waarbij je rijstijl wordt beoordeeld door een kastje in de auto. Rij je veilig, dan krijg je korting. Dat klinkt financieel aantrekkelijk, maar de reviews op de website van de Consumentenbond maken duidelijk dat het systeem niet feilloos werkt. Maar zoals gezegd is de reguliere autoverzekering ook goedkoop.
Ontdek onze rijk uitgeruste en eigenzinnige SUV met o.a. multi-functioneel stuur.
En dat voor een vriendenprijs!
2. Hema Autoverzekering
Als je je elektrische auto bij Hema verzekert, dan ben je eigenlijk bij Achmea Schadeverzekeringen aangesloten. Dat is het tweede ding wat je leest als je de polisvoorwaarden doorneemt. Wat is het eerste ding? Dat een haarelastiek 2 euro kost … Typisch Hema.
“Sorry, de auto heeft te veel vermogen.”
Het is belangrijk om te weten dat Hema niet van snelle auto’s houdt. Als we de 204 pk sterke Volkswagen ID.3 proberen te verzekeren, krijgen we de melding ‘Sorry, maar deze auto kunt u niet bij HEMA verzekeren. De auto heeft te veel vermogen.’ Zelfs een Honda e met 154 pk kan niet door de beugel. Beschaafde modellen zoals de Nissan Leaf, de Hyundai Ioniq Electric en de Peugeot e-208 zijn wel welkom.
3. Inshared Autoverzekering
Inshared hamert erop dat als we met z’n allen minder schade rijden, er aan het eind van het jaar geld overblijft. Dan krijg je een deel van je premie terug. Bijvoorbeeld 2 procent. Bij een Volkswagen ID.3 zou dat neerkomen op 1,50 euro per maand. Mooi meegenomen, maar niet doorslaggevend. Gelukkig is de premie van zichzelf ook al aan de lage kant.
Wil je weten welke verzekeraar voor jou het goedkoopst is? Op Pricewise.nl kun je eenvoudig autoverzekeringen vergelijken. En bij Pricewise kun je direct een ANWB Autoverzekering afsluiten – niet elke vergelijkingswebsite biedt die optie aan.
Peugeot e-208 allriskverzekering
- ANWB: 41,59 euro (Veilig Rijden) of 54,37 euro (Regulier)
- Inshared: 65,23 euro
- Hema: 71,51 euro
Volkswagen ID.3 (First) allriskverzekering
- ANWB: 45,62 euro (Veilig Rijden) of 59,63 euro (Regulier)
- Inshared: 74,44 euro
- Hema: Sorry, de auto heeft te veel vermogen
MG ZS EV allriskverzekering
- ANWB: 38,83 euro (Veilig Rijden) of 50,75 euro (Regulier)
- ABN-AMRO: 62,63 euro
- Inshared: 65,61 euro
Welke verzekering je ook kiest, met Univé ga je binnen 10 minuten voordelig en goed verzekerd de weg op.