RDW waarschuwt: haast je om bus voor 1 januari 2025 op kenteken te krijgen

Bedrijfswagen vóór 1 januari 2025 op kenteken? Houd hier rekening mee

Wie zijn nieuwe bedrijfswagen op brandstof moet laten keuren, liever geen bpm betaalt en bovendien tot 2028 toegang wil hebben tot milieuzones, moet voor 1 november 2024 bij de RDW aankloppen. Anders krijg je je kenteken mogelijk pas in 2025. 

Eind van het jaar klinkt nog ver weg, maar in een persbericht laat de RDW weten dat ze zo’n drukte verwachten in de keuringsstations, dat je kans loopt dat een keuring niet meer dit jaar mogelijk is. Een keuring is nodig wanneer een bedrijfswagen wordt aangepast of afgebouwd. Advies van de RDW: maak in elk geval vóór 1 november 2024 een keuringsafspraak.

Bpm-vrijstelling weg: bus 9 tot 16 duizend euro duurder

Vanwege de veranderingen volgend jaar worden er momenteel recordaantallen busjes verkocht. Logisch, want zet je je bedrijfswagen pas na 31 december 2024 op kenteken, dan ben je gemiddeld tussen de 9 en 16 duizend euro extra kwijt aan bpm. Ook mag je er dan geen zero-emissiezones meer mee in. Behoorlijke verschillen, waardoor het extra jammer is wanneer je je bus wel op tijd hebt besteld, maar niet meer op tijd kan laten keuren.

Kentekenkeuring bedrijfswagen: verruiming openingstijden RDW?

Daarom heeft de RDW allerlei maatregelen genomen om maximaal te kunnen keuren. Zo zijn er zogenaamde voorrangsdiensten ingesteld, waaronder dus de kentekenkeuring, waarop extra medewerkers worden ingezet. Ook wordt op dit moment onderzocht of verruiming van de openingsuren bij (bepaalde) keuringslocaties en voor aan huis keuren een optie is. Maar daarover is nu nog geen uitsluitsel.

Actie
De vernieuwde Volkswagen Golf
De vernieuwde Volkswagen Golf

Rij de vernieuwde Golf nu ook als plug-in hybride met 142 km* elektrisch bereik.
En dat voor een vriendenprijs!

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Mark Litjens
Door Mark Litjens

Werkt al sinds 1995 in de auto-industrie. Eerst als autojournalist, nu als bedrijfsautojournalist en altijd als fervent motorrijder. Als er maar wielen onder zitten, is hij gelukkig. Lees meer »

Voor jou geselecteerd

Bedrijfswagen-nieuws in je mailbox?

  • ✓ Het belangrijkste nieuws over bedrijfswagens
  • ✓ Exclusieve tests
  • ✓ Speciale kortingen en acties