Deze pick-up is net zo macho als een Dodge RAM en mag wél de zero-emissiezone in

Conceptcar Maxus eTerron9 voorbode van productieversie?

Lekker plaatje om het weekend mee in te gaan: de Maxus pick-up eTerron9. Nu nog een conceptmodel, en eerder te zien in op de autobeurs in Shanghai, maar op 16 september gaat het doek van de productieversie af. En die zou best wel eens weinig kunnen verschillen.

Maxus is in Nederland bekend met de bedrijfswagens eDeliver 3, 7 en 9 en een andere pick-up, de T90 EV. Allemaal elektrisch aangedreven, want daar gelooft het bedrijfswagenmerk heilig in. Vandaar dat op de bedrijfswagenbeurs IAA Transportation in Hannover naast de pick-up eTerron9 ook het ontbrekende busjesnummer wordt onthuld, de eDeliver 5.

Eerste 4x4 pick-up van Maxus

Over de productieversie van de eTerron9 is niet meer bekend dan dat het een full-electric vehicle wordt, met 4x4-aandrijving. De huidige T90 EV pick-up ontbeert deze functionaliteit vooralsnog. Wat we wel weten over de productieversie van de eTerron9, is dat de vormgeving van de zijkanten wel eens heel erg zou kunnen lijken op die van het prototype. En da’s best mooi nieuws.

eDeliver 5 in twee lengtes

Conceptcar Maxus eTerron9 voorbode van productieversie?

Over de eDeliver 5 is wel meer bekend, hoewel nog onder voorbehoud van typegoedkeuringen. Zo heeft deze elektrisch gesloten bestelwagen maximaal 7,7 kubieke meter laadvolume en een maximaal laadgewicht van 1190 kilogram. Hij wordt leverbaar in twee lengtes.

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

De aandrijving wordt verzorgd door een 64 kWh-accupakket met 163 pk/240 Nm-sterke elektromotor, goed voor een actieradius van 355 km (WLTP, kortste lengtemaat). Rijd je binnen de stad, dan is zelfs 489 km haalbaar. Snelladen kan tot 70 kW.

Meer over beide modellen na ons bezoek aan de IAA in Hannover op 16 september.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Mark Litjens
Door Mark Litjens

Werkt al sinds 1995 in de auto-industrie. Eerst als autojournalist, nu als bedrijfsautojournalist en altijd als fervent motorrijder. Als er maar wielen onder zitten, is hij gelukkig. Lees meer »

Voor jou geselecteerd

Bedrijfswagen-nieuws in je mailbox?

  • ✓ Het belangrijkste nieuws over bedrijfswagens
  • ✓ Exclusieve tests
  • ✓ Speciale kortingen en acties