Toyota Proace City en Proace Worker (2024) zijn dichterbij dan je denkt

Toyota levert Proace’s City en Worker (2024) af bij dealers

Begin september testen we de Toyota bedrijfswagens Proace City (2024) en Proace Worker (2024). Ondernemers met jeukende handen kunnen echter nu al bij de Toyota-dealers terecht voor een kennismaking met de werkers van het merk.

De Toyota Proace City is de compacte bestelwagen van Toyota, de Proace Worker de middelgrote versie. Dit betekent onder andere dat de City een laadruimte heeft van maximaal 3,9 kubieke meters en de Worker 6,1 kubieke meters. De Proace is er bovendien als Proace City Verso en Proace Verso personenversie.

Verlengde carrosserie en maatwerk voor Toyota Proace Worker

De Proace Worker is naast de standaardversie leverbaar met verlengde carrosserie, als dubbele cabine en als Truck, geschikt voor op maat gemaakte carrosserieën. De Proace Verso is geschikt voor maximaal negen passagiers.

Toyota levert Proace’s City en Worker (2024) af bij dealers

Toyota Proace City: benzine, diesel en elektrisch

Om al dat werk mogelijk te maken, staan brandstofmotoren en elektrische aandrijving paraat. De City biedt de keuze uit een 1,2-liter benzinemotor (110 pk) met handgeschakelde zesbak, een 1,5-liter dieselmotor (130 pk) met handgeschakelde zesbak of achttraps automaat en een elektrische 50 kWh-versie met 136 pk aan vermogen. Hiermee rij je op een lading zo’n 330 km (WLTP), 50 km meer dan het vorige model. Mocht dit niet genoeg zijn: de 100 kW-snellader vult de accu in 30 minuten tot 80 procent.

Toyota levert Proace’s City en Worker (2024) af bij dealers

Prijzen Toyota Proace City (2024)

Prijzen van de City beginnen bij 18.600 euro. De elektrische versie is er vanaf 32.300 euro.

Keuze in aandrijving Toyota Proace Worker

De Proace Worker heeft eveneens een elektrische variant, maar dan met een 75 kWh-accu, goed voor een actieradius van 350 km (WLTP). Een batterij van 50 kWh is eveneens leverbaar. Ongeacht de accu beschikt de Worker over een motorvermogen van 136 pk en een snellaadmogelijkheid tot 100 kW. 

Liever een diesel? Dan is er keuze uit de 2.0 (180 pk) en de 1.5 (120 pk). Laatstgenoemde krijgt een handgeschakelde zesbak mee, de 180 pk-versie komt er met keuze uit zes of acht versnellingen, beiden zowel handgeschakeld als automaat.

Toyota levert Proace’s City en Worker (2024) af bij dealers

Prijzen Toyota Proace Worker (2024)

Prijzen van de Proace Worker beginnen bij 27.000 euro voor de 120 pk-diesel. De elektrische variant is er vanaf 38.800 euro.

(Alle prijzen in dit artikel zijn exclusief belastingen)

Mark Litjens
Door Mark Litjens

Werkt al sinds 1995 in de auto-industrie. Eerst als autojournalist, nu als bedrijfsautojournalist en altijd als fervent motorrijder. Als er maar wielen onder zitten, is hij gelukkig. Lees meer »

Voor jou geselecteerd

Bedrijfswagen-nieuws in je mailbox?

  • ✓ Het belangrijkste nieuws over bedrijfswagens
  • ✓ Exclusieve tests
  • ✓ Speciale kortingen en acties