Bpm-voordeel bij Ford loopt op tot 16.000 euro (maar hier moet je aan denken)

Ford maakt voordeel bpm-vrijstelling inzichtelijk

De bpm-vrijstelling op bedrijfswagens met brandstofmotor eindigt op 1 januari 2025. En dat betekent dat een bedrijfsbus vanaf dan duizenden euro’s duurder wordt. Alleen: wie nog wil profiteren van de vrijstelling – én van toegang tot zero-emissiezones tot 2028, moet één ding niet vergeten.

Om aan de verwachte extra vraag naar bedrijfswagens te kunnen voldoen, hebben veel importeurs extra productieplaatsen gereserveerd bij hun fabrikant. Het loopt storm, zo blijkt ook uit de verkoopcijfers. En dat betekent dat ook de extra productieruimte langzaam opdroogt. 

Actie
De vernieuwde Volkswagen ID.3
De vernieuwde Volkswagen ID.3

Ontdek de verrassend ruime ID.3 met sportief design en een rijbereik tot 595* km.
En dat voor een vriendenprijs!

Bpm-vrijstelling? Op kenteken vóór 1 januari 2025

Om vóór 1 januari 2025 een bedrijfswagen op kenteken te hebben, is het dus zaak om niet te lang te wachten. Want let wel: niet alleen maak je dan nog gebruik van de bpm-vrijstelling, ook kun je dan nog tot 2028 ongehinderd de zero-emissiezones binnenrijden. Staat diezelfde nieuwe bedrijfswagen ná 1 januari 2025 op kenteken, dan kom je er niet meer in. Moet je bedrijfswagen ook nog langs de carrosseriebouwer en rdw typegoedkeuring, dan wordt het echt krap.

Behalve extra productieplaatsen, zijn er daarom ook fabrikanten die extra voorraad aanleggen van de meest gangbare modellen. Die zijn daardoor vaak snel leverbaar. Ford heeft dat bijvoorbeeld gedaan met de Transit Courier, Connect, Transit Custom, Transit en Ranger. Het bpm-voordeel hierbij loopt op van circa 10.000 euro voor de Transit Courier en Connect tot zelfs ruim 16.000 euro voor de Transit.

Ford maakt voordeel bpm-vrijstelling inzichtelijk

Ford Pro-voordeel

Omdat de keuze in uitvoeringen en uitrustingen mogelijk iets beperkter is dan wanneer je een bus helemaal zelf samenstelt, krijg je soms ook nog voordeel mee. Ford Pro-voordeel heet dat. Voor de Transit is dit 6.800 euro, voor de Transit Custom 4.500 euro en voor de Ranger 3.400 euro.


Tip
Autoverzekering met scherpe premie
Autoverzekering met scherpe premie

Een scherpe premie, afgestemd op wat jij verzekert.
Verzeker je auto via Rabobank.

Mark Litjens
Door Mark Litjens

Werkt al sinds 1995 in de auto-industrie. Eerst als autojournalist, nu als bedrijfsautojournalist en altijd als fervent motorrijder. Als er maar wielen onder zitten, is hij gelukkig. Lees meer »

Voor jou geselecteerd

Bedrijfswagen-nieuws in je mailbox?

  • ✓ Het belangrijkste nieuws over bedrijfswagens
  • ✓ Exclusieve tests
  • ✓ Speciale kortingen en acties