Deze nieuwe optie in Fiat Ducato en Peugeot Boxer is goed voor de pols

Deze nieuwe optie in Fiat Ducato en Peugeot Boxer is goed voor de pols

De nagelnieuwe Peugeot Boxer is vanaf nu leverbaar met een 8-traps automaat. Een comfortabele optie voor de kilometervreters onder de ondernemers. Ook concerngenoot Fiat maakt voor de nieuwe Ducato gebruik van deze automaat. Meerprijs bij beide merken: 2.300 euro.

Een bedrijfswagen maakt van nature vaak veel kilometers. Zeker in het Nederlandse verkeerslandschap betekent dat nogal eens filerijden. Hoe fijn is het dan als je niet de hele tijd hoeft te schakelen. Niet alleen voor de pols, ook de concentratie op de verkeerssituatie is meestal gediend met geautomatiseerd schakelen.

Bonus: meer koppel door 8-traps automaat

Omdat de automaat zijn werk efficiënt uitvoert, onder andere door maximaal geoptimaliseerde, ultrakorte schakelmomenten, hebben de versies ook meer koppel te beschikking. Dit kan bij de zwaarste dieselmoren van de Boxer en Ducato oplopen tot 450 Nm (tegen 380 handgeschakeld). Fiat claimt bovendien dat de automaat tien procent zuiniger omspringt met brandstof ten opzichte van de huidige generatie.

De nieuwe automaat is te bestellen in combinatie met twee dieselmotoren bij Peugeot (2.2 BleuHDI 140 en 180 pk) en drie bij Fiat (Multijet3 140, 160 en 180 pk).

Deze nieuwe optie in Fiat Ducato en Peugeot Boxer is goed voor de pols
Mark Litjens
Door Mark Litjens

Werkt al sinds 1995 in de auto-industrie. Eerst als autojournalist, nu als bedrijfsautojournalist en altijd als fervent motorrijder. Als er maar wielen onder zitten, is hij gelukkig. Lees meer »

Voor jou geselecteerd

Bedrijfswagen-nieuws in je mailbox?

  • ✓ Het belangrijkste nieuws over bedrijfswagens
  • ✓ Exclusieve tests
  • ✓ Speciale kortingen en acties